Tjänster

Vi erbjuder

Takrenovering

Takrenovering i Stockholm

En takrenovering i Stockholm kan bli aktuell av en rad olika anledningar. I somliga fall tvingas man till åtgärder på grund av att taket slitits och nötts med åren, andra renoverar taket av rent estetiska skäl. Oavsett orsak följer dock en rad viktiga beslut och ett arbete som är korrekt och fackmannamässigt utfört.

Är det dags för en takomläggning? Kontakta oss så kommer vi ut för en kostnadsfri besiktning och offert. Vi gör takomläggningar av allt från ytpapp och duk till tegel, skiffer och shingel. Självklart monterar vi även hängrännor, vindskivor, stuprör och allt som hör till takets funktion för att ämna ett komplett slutresultat. Samtliga takläggare har en lång erfarenhet och gedigen kunskap kring takrenovering och arbetet de utför med alla olika sorters tak och takomläggningar.

Vill du ha kvalitet och hjälp från takläggare som värdesätter trygghet och service? Då har du kommit rätt.

 

Takrenovering helt enligt era önskemål och förutsättningar

Att be kunniga takomläggare om hjälp med att renovera taket ger en säkerhet som kommer vara värdefull både idag och i framtiden. Takrenovering är en tidskrävande uppgift, komplex för den som aldrig tidigare utfört liknande arbete. Det är många som underskattar tiden och kraftansträngningarna som krävs för en takrenovering eller takomläggning. Det kan dessutom uppstå en hel del tråkiga och kostsamma konsekvenser om något skulle bli fel på taket.

När du anlitar oss kan känna dig trygg med att arbetet flyter på utan förseningar eller krångel samtidigt som du själv slipper utsätta dig för risker. Dessutom medföljer givetvis även en garanti på arbetet och ditt renoverade tak så att du slipper oroa dig för framtiden. Vi inleder alltid med ett hembesök där vi går igenom allt som ska göras och tillsammans kommer fram till den bästa och mest prisvärda lösningen. En god kommunikation är viktig både för din trygghet och vårt slutresultat. Det är du som kund som står i fokus genom hela projektet och vi vill mer än gärna att du känner dig delaktig, får möjlighet att ställa frågor och utrymme att förverkliga dina önskemål.

 

Takomläggning i Stockholm

Oavsett material och tak kommer en renovering eller takomläggning så småningom bli nödvändig och vi står redo att hjälpa till i och omkring Stockholm. Har du funderingar på ditt taks nuvarande kondition, är du intresserad av att ta emot ett offertförslag för att renovera taket eller skulle du vilja diskutera olika möjliga lösningar för ditt tak med någon med större kunskap? Tveka inte på att kontakta oss. Vi vet hur en takrenovering eller takomläggning ska genomföras för ett högkvalitativt resultat och har all kapacitet och kunskap för att hjälpa dig hela vägen. En takrenovering är alltid en bra investering eftersom det höjer värdet på huset eller fastigheten.

Plåtslageri

Plåtslagare i Stockholm som kan tak

SO Tak & Plåt är en plåtslagare i Stockholm som är experter på plåttak. Att renovera sitt plåttak an vara oundviklig för husets fortsatta välmående eller önskad enbart i syfte att förbättra eller förändra fastighetens yttre. Taket har en viktig roll rörande dess övergripande stil och plåt är något av det mest stilrena och formbara materialet på marknaden. 

Så oavsett om du ska lägga nytt eller renovera ett befintligt plåttak har våra takplåtslagare och plåtslagare i Stockholm rätt kompetens för att ta på oss uppgiften. Vi åtar oss alla typer av plåtslageriarbeten, stora som små för såväl privatpersoner som företag, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Vi jobbar med alla typer av plåt så som bland annat koppar, lackad stålplåt, aluminium och reihnzink och lämnar aldrig ett plåtslageriarbete som vi själva inte känner oss stolta över. Bandplåtstäckning, skivtäckning, plåtgarneringar, takavvattning, fasadlister och fönsterbleck. Kom med en förfrågan på plåtslageri så ser vi till att lösa det. Som medlem i plåtslageriernas riksförbund kan du alltid känna dig trygg i vetskapen om att arbetet är fackmannamässigt utfört.

Planerar du för en större takrenovering och behöver hjälp med att forma och förverkliga en helhetslösning för dina tak- och fasadarbeten? Rådfråga våra plåtslagare på SO Tak och Plåt så hjälper vi dig från idé och projektering till färdigt slutresultat och besiktning. Vi kan plåtslageri och att renovera plåttak i Stockholm är vi experter på.

 

Plåttak är både snyggt, smidigt och beständigt

Ett bra tak ska uppnå en rad viktiga krav för att fungera optimalt. Plåttak ska skydda mot regn, snö och påfrestande, hårda vindar, samtidigt som det givetvis också ska vara snyggt och försköna fastigheten rent exteriört. Rätt monterat har plåttaket samtliga av de egenskaper som svarar mot kraven och är helt klart ett prisvärt alternativ för de flesta typer av hus. Dessutom är livslängden lång och med bara minimala underhållsinsatser håller ett plåttak sig lika snyggt och funktionellt långt in i framtiden.

Vårt mål är att möta alla våra kunder i Stockholm på deras personliga villkor och leverera plåtslageri och plåtarbeten av högsta klass enligt utsatt tid till bra priser. Våra takplåtslagarei vet vad som krävs för att nå upp till de högsta kraven oavsett förutsättningar eller önskemål.

Våra takplåtslagare utför bland annat:

 • Skivtäckning
 • Bandplåtstäckning av vägg och tak
 • Plåtslagning
 • Plåtgarneringar
 • Takavvattning
 • Fasadlister
 • Fönsterbleck
 • Allmänt plåtslageri tak

 

Ta en närmre titt på våra plåtslageri & referensjobb här nedan och hör sedan av dig till oss så tar vi oss an ditt uppdrag.

Plåtslagare utför renoveringar av tak och plåttak efter önskemål

Service, kvalitet och kunskap åt samtliga kunder är de tre grundpelarna som genomsyrar allt vårt arbete. Med lång erfarenhet av plåtslageri och plåtbearbetning och en modern och väl utvecklad maskinpark inkluderandes både mindre och större maskiner tillverkar vi produkter efter beställning. För inspiration, offert eller hjälp till ditt takbyte, plåttak, takrenovering eller takläggning – kontakta oss så täcker vi behovet. 

Takmålning

Börjar det bli tid för takmålning eller ommålning av yttertaket på din fastighet?
SO Tak & Plåt är experter på takmålning och målar tiotusentals kvadratmeter tak och takplåt årligen.

 

Takmålning i Stockholm

Ta hjälp av riktiga takmålare och experter som besitter många års erfarenhet och kunskap inom takmålning i Stockholm. När du vill ha ett gediget takmåleriarbete utfört som resulterar i kvalitet!

Kontakta oss för en gratis inspektion och genomgång av taket på plats samt tillhörande offert för en takmålning. Konditionen på takplåten samt typ av befintligt färgskikt kräver olika typer av förarbete och färgsystem. Detta ser våra erfarna takmålare enkelt på plats i Stockholm och kan samtidigt ge dig lite råd och tips som gäller just ditt tak.

 

Fördelar med takmålning

Det finns flera fördelar med en takmålning. Det ökar livslängden på taket och om det är ett plåttak så minskar det risken för annat slitage som exempelvis rost. Växtlighet som mossa och alger samt olika väderförhållande är saker som sliter och minskar livslängden på taket. En takmålning förlänger tiden innan det är dags att renovera eller lägga nytt tak. Genom att måla taket får man det dessutom att både se nytt och snyggt ut vilket ökar värdet på hela byggnaden och ger ett bra och välskött intryck.

 

Byta inte taket, måla om det istället

Det är inte alltid du behöver renovera eller byta ett tak som ser slitet ut. Det kan räcka med en takmålning eller försegling för att ge taket ett nytt liv. Ett nymålat tak ser nytt ut och väl skyddat mot fukt, växttlighet och UV-strålning. Det kommer att klara flera tuffa väderförhållanden en lång tid framöver innan det är dags för en takrenovering eller takläggning. SO Tak & Plåts erfarna experter och takmålare i Stockholm kan avgöra om ditt tak kan målas om eller om det måste bytas ut. Kontakta oss så kommer vi ut och tar en titt, vi är proffs på takmålning och målar tiotusentals kvadratmeter tak och takplåt årligen.

Taksäkerhet

Taksäkerhet i Stockholm

Vi är certifierade taksäkerhetskonsulter som kan allt om taksäkerhet i Stockholm.

Vänd dig till oss om du inte är riktigt säker på om ditt tak uppfyller de säkerhetskrav som finns eller om du har några frågor om taksäkerhet. Vi hjälper er gärna med allt som rör säkerheten omkring och på taket.

Vi monterar alla former av gångbryggor, takstegar och snörasskydd.
Och erbjuder fasta priser per löpmeter, kontakta en taksäkerhetskonsult hos oss för inspektion samt offert.
 

Regler angående taksäkerhet

Utdrag ur boverkets byggregler 2012:

Byggnader vars yttertak kan beträdas
ska förses med anordningar som skyddar mot fall och därmed personskador.

Skyddsanordningar
ska finnas i sådan omfattning att personsäkerheten vid takarbeten kan säkerställas på
hela taket.

Installationer avsedda för säkerhetslinor
ska ha sådan hållfasthet att de kan garantera säkerhet vid fall. Kraven på hållfasthet
gäller även infästningar av sådana installationer.

Yttertak som kan beträdas
ska ha skäligt skydd mot halkning och utformas så att risken för att trampa igenom
takytan begränsas.

Skyddsanordning mot fallande snö och is
ska finnas om det finns särskilda risker för personskador till följd av fallande snö och is
från taket.

 

Kontakta oss angående taksäkerhet i Stockholm så hjälper vi dig.

Takservice

Takservice i Stockholm – Serviceavtal

Takservice som tillsyn och löpande underhåll är grunden för att ett yttertak ska hålla tätt samt en god kondition så länge som möjligt.

Teckna ett serviceavtal med S.O TAK. Med vår takservice så ser vi till att ditt tak är i gott skick. Det gör vi bland annat genom att rensa bort löv, barr, mossa och annan smuts som hindrar vattenavrinningen och ökar risken för läckage. Därefter gör vi en noggrann inspektion över hela taket.

Vi för också besiktningsprotokoll som ni sedan får ta del av. där vi anmärker om eventuella reparationer skulle vara aktuella.

Våra takservice tjänster vänder sig i förstahand till förvaltare, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Stockholm.

Hör av dig till oss för närmare information om hur ett serviceavtal kan se ut för Er fastighet.

 

Takläggning

Våra takläggare bytar taket snabbt och effektivt till dig! Taket är den del på ett hus som är allra mest utsatt, samtidigt som dess funktion är avgörande för fastighetens välmående. Ett bra tak ska vara funktionellt, hålla tätt och stärka hemmets exteriör på ett smakfullt, effektivt och önskvärt sätt. 

Med gedigen kompetens och erfarenhet från mängder av takläggningar i Stockholm så utför våra kunniga takläggare omläggning av taktegel, ytpapp, duk, shingel, och skiffer. Vi har resurser att rå om hela projektet från början till slut och givetvis delar vi  och våra takläggare med oss av vår kunskap genom tips och goda råd om det optimala taket för just din fastighet. Vi river bort det gamla, söker efter eventuella fuktskador och lägger slutligen det nya taket på plats inom utsatt tid och budget.

 

Tips till dig som ska lägga nytt eller byta tak

 •  Anlita hjälp av riktiga takläggare när du skall byta tak.
  Takläggning är ett tidskrävande arbete där varje litet misstag kan ge upphov till tråkiga och kostsamma konsekvenser. Har du ingen erfarenhet av tidigare takarbeten eller känner dig minsta osäker så bör du låta våra kunniga takläggare ta på sig uppgiften att byta taket till dig.
 • Kontakta oss i tid.
  Det är inte alltid säkert att ett tak behöver bytas ut helt och hållet, men man bör inventera skicket regelbundet för att byta ut det i tid innan det börjat läcka. Fukt, mögel, röta och isloleringsproblem är något som alla husägare vill undvika. Våra experter kommer gärna ut för att hjälpa dig bedöma skicket. 
 • Välj taktyp och material med omsorg.
  Ett nytt tak är en viktig investering som både syns och märks på många olika sätt. De allra flesta väljer att fortsätta med det material som redan ligger, men i vissa fall kan det vara en god idé att byta till något annat av marknadens alla alternativ. Här gäller det dock att man förstår vilka beläggningar som passa de olika taktyperna. Vi kommer gärna med tips och råd kring både material, färg, ytbehandling och kvalitet så att du säkert får ett prisvärt och attraktivt tak som håller många år framöver.
 • Lägg en budget 
  Byte av tak kostar pengar och utan en tydlig budget kan kostnaderna skena iväg. Lägg en välplanerad budget redan tidigt i projekteringen så blir det tryggare för dig samtidigt som det blir enklare för oss att anpassa vårt arbete. Beskriv dina önskemål och bjud hem oss för besiktning så delar vi med oss av ett prisförslag. Glöm heller inte att takläggning är ROT-avdragsgillt!

 

Kontakta en kunnig takläggare i Stockholm

En viktig investering för ditt hem!

Har du funderingar på ditt nuvarande taks kondition, om det finns mer lämpade material på marknaden eller vill du ta del av ett prisförslag på arbetet du vill få utfört? Ring och prata direkt med någon av våra kunniga takläggare i Stockholm eller lämna dina kontaktuppgifter i formuläret här på sidan så återkommer vi till dig.

Snöskottning Tak

Takskottning – Snöskottning tak i Stockholm

Vi utför takskottning, snöskottning tak i Stockholm. Under vinterhalvåret så kan snö och istappar ställa till skador och olyckor till följd av snö och isras. Fastighetsägaren har ett personligt ansvar för skador och olyckor som uppkommer vid sådana händelser varför det är otroligt viktigt med takskottning när det snöat.

Låt SO Tak & Plåt ta hand om er snöskottning av tak i Stockholm.
Takskottning eliminerar risken för snö och isras och vi vet hur man förebygger det på bästa sätt.
Vid snöskottningen används enbart plastspadar och plastklubbor.

Med gedigen kompetens och erfarenhet från mängder av takläggningar i Stockholm så utför våra kunniga takläggare omläggning av taktegel, ytpapp, duk, shingel, och skiffer. Vi har resurser att rå om hela projektet från början till slut och givetvis delar vi  och våra takläggare med oss av vår kunskap genom tips och goda råd om det optimala taket för just din fastighet. Vi river bort det gamla, söker efter eventuella fuktskador och lägger slutligen det nya taket på plats inom utsatt tid och budget.

 

Två olika avtalstyper för snöskottning tak

Bevakningsavtal där vi löpande kontrollerar fastigheten och omgående spärrar av och tar bort istappar, skottar snö och andra riskmoment. Samt övertar fastighetsägarens ansvar gentemot tredje man vid skada / olycka till följd av ras av is och snö till exempel eventuella skador på person, fastighet eller annan egendom.

Avropsavtal där du som kund ringer vid behov av takskottning och vi omedelbart åtgärdar det som behöver göras.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert gällande snöskottning / takskottning i Stockholm